klik la sini sama...

terima kasih sudi follow

terima kasih sudi follow

Tuesday, September 26, 2017

Bersyukurlah

Bersyukur laa dgn apa yg kita ada. Selalu pandang ke bawah sbb dulu2, kita pn pernah rasa keperitan hidup. Kalau setakat tk ada benda nak mkn tu, biasa2 ajer. Bubur nasi pn dh sedap utk mkn bersama anak2.
Alhamdulillah, rezeki Allah tetap ada.
Teringat dulu2 masa tinggal di Sg Petani. Walau dh punya 2 anak tapi masih tk punya kereta. Bila anak2 sakit nk ke klinik, kami berdua suami isteri dukung anak sorang satu dan menapak lbh dari 1 km untuk tunggu bas. Alhamdulillah, skrg Allah dh beri sedikit peningkatan dlm hidup.
Teringkat pula semasa tinggal di Taman Permata dan suami berkursus lama di luar negara. Kereta dh ada tp lesen tk ada. Anak2 demam dan terpaksa ku dukung 2 org sekali sambil berlari2 anak ke klinik yg hampir 1 km dari rumah. Ikat perut tu perkara biasa. Pernah ke Giant membeli barang dapur dan bila nk membayar, duit tk mencukupi. Terpaksa tolak beberapa barang untuk mencukupkan duit dalam tangan.
Alhamdulillah kini anak2 dh besar dn berjaya dalam pelajaran.
Semua yg telah berlalu itu ku anggap sebagai kenangan terindah dalam kehidupan. Pengalaman yg tak ternilai dalam hidup.

Saturday, May 13, 2017

Comeback, insyaAllah.

Lama aku menyepikan diri dari dunia blogger, (bukan lah blogger sangat pun.. hehehe) seakan2 tiada cerita untuk diabadikan buat pembacaan masa hadapan padahal banyak moment2 penting yg aku dah terlepas untuk aku kongsikan buat kenangan. Pagi ini terpanggil untuk saja-saja menulis sebab hanya ingin mencuba install apps blogspot menggunakan playstore di hand phone aku.
Al maklum, lama tk update sebab malas nk bukak laptop. Kalau just blh update dengan handphone ni, alhamdulillah.