klik la sini sama...

terima kasih sudi follow

terima kasih sudi follow

Thursday, July 22, 2010

Musim Durian

Dah musim durian ke la ni? Nak kata ramai yang jual, tak juga. Tak tahu lah kalau kat pasar malam camana rupanya sebab dah lama sangat tak gi pasar malam.

Ada kawan dalam fb bagi tau dia makan buffet durian kat PJ. Banyak ajerlah banyak mana, hanya bayar rm15 sorang. Macam2 jenis durian ada kat situ, D24, D101, Raja Kunyit, Udang Merah... Entahlah. Macam2 nama ada tapi yang aku tau, durian siam ngan durian D24. Teringin gak nak makan dan baru2 ni (2 hari lepas), my beloved hubby pun belila durian. Just beli kat lori yang parking tepi jalan tu. D24 sekilo dia jual RM6. Then dia suggest beli D101, katanya isi warna kuning yang terang tu. Harga D101 sekilo Rm9.00. Boleh tahan gak mahalnya. Dulu2 masa duduk Kota Damansara, ada la beli durian ni. Dia orang jual satu beg plastik, RM10. Campur2, ada yang kecik, ada yang besar.


So, beli la 3 biji ajer durian. 2 biji D24, sebiji D101. Harga 3 biji tu dalam RM30.00 jugak. 3 biji durian makan 6 orang, boleh laaaa walaupun sebenarnya tak puas menikmati durian tu. Tapi, terubat gak kerinduan nak makan durian.

0 comments: