klik la sini sama...

terima kasih sudi follow

terima kasih sudi follow

Monday, April 23, 2012

Down

Salam. Rasanya agak lama aku menyepikan diri dari menulis dalam blog. Banyak gambar2 dan cerita-cerita yang dah basi. Tapi, itulah. Kita manusia ni kekadang dilanda satu macam punya perasaan, sayu, sedih. Gitu-gitulah kiranya dan buatkan mood menulis terus ke laut. Bila dah tak ada mood, mulalah segala idea walaupun sesimple mana pun tak terlakar. Bila mood datang nak menulis, walaupun sebaris ayat, laptop pulak tak ada. Bukan tak boleh minta anak2 stop kejap utk guna tapi mood malas tu lagi tebal.

Hari ni, anak-anak dah mula persekolahan setelah bercuti lebih kurang 2 minggu. So, pagi-pagi ni, aku pun mengadaplah laptop. Nak cerita apa? Memang lately aku down sikit, pelik dengan perangai segelintir manusia-manusia yang hipokrit. Mengaburi mata sesetengah orang lain tapi dapatkah dikaburi mata Allah? Hanya dia yang lebih mengetahui.



Always choose to heal, not to hurt, 
to forgive not to despise, 
to persevere not to quit, 
to smile not to frown, 
and to love not to hate!
 At the end of life, 
what really matters is not what we bought, 
but what we built, not what we got, 
but what we shared, not our competence but our character, 
and not our success but our significance. 
Live a life that matters. 
Live a life that cares... 
and be Yourself!~* :-)

1 comments:

shida said...

kak ina same la...hanya allah jer tahu ape yg kita rasa kan....walaupon kita ada mslh tapi kita perlu kuatkn tuk mgenbirakan hati insan disekeliling kita...:((