klik la sini sama...

terima kasih sudi follow

terima kasih sudi follow

Monday, December 26, 2011

Mangga ngan kuah rojak

Aku rasa, inilah penutup entri aku untuk malam ni.. Keletihan, baru balik dari shopping... hehehehe. Just beli kelengkapan untuk gi main salji, insyaAllah hari rabu ni. Last time pergi masa kat Cauteret dulu (entri still terperap lagi), pakai kasut biasa ajer. Akibatnya, stokin dalam kasut tu pun boleh diperah. Sejuknya, tak yah citer laa. So, ni buat persediaan awal sebelum pergi.

Berbalik untuk entri malam ni, lepas dinner yang anak2 sediakan (meggie goreng.. Sedap. Thanks anak2 umi), aku potong mangga dan buat kuah pencicah. Simple ajer. Malas nak tumbuk so aku potong halus cili api, campur ngan kicap manis sikit dan kicap masin. Campur ngan gula. Lastly but not least, aku cincang2 kacang. Gaul semua bahan. Simple tapi sedap..



2 comments:

Ilia Ahmad said...

kak ina tahu wat kuah rojak ke..blk cn nt bleh ajar ilia

harleena said...

tu kuah rojak bodoh2 ajer.. kt kl kan bolek beliu kuah rojak mak bee..