klik la sini sama...

terima kasih sudi follow

terima kasih sudi follow

Tuesday, August 9, 2011

Menu Ramadhan-8 Ramadhan

 Menu 8 Ramadhan
Jom layan gambar-gambar menu pada 8 Ramadhan.
Alamak, baru aku perasan, hari ni aku tak snap gambar2 menu. Hanya gambar desert ajer.
Hari ni aku masak sambal sotong, sambal ikan bilik ngan gulai kambing serta kailan ikan masin... Tentu ada tertanya2 apasal ada sampai dua jenis sambal....?
Well, suami aku nak makan sambal sotong tapi bapa mertua ngan anak bujang aku tak makan sambal sotong so terpaksa lah aku masak sambal ikan bilis gak... Desert aku pulak cucur udang ngan cekodok pisang sebab pisang aku tu dah mintak nyawa. So terpaksa lah aku 'do something' ngan pisang tu... Jadilah cekodok pisang. Cucur udang tu pulak, aku buatkan kuah kacang. So, quite bz gak la hari ni dengan menggoreng kacang, buang kulit dan masak kuah kacang, then masak dua jenis sambal tumis. Habis tu masak pulak gulai kambing. Sejam sebelum berbuka, baru aku goreng sayur kailan ngan buat cekodok pisang..
cucur udang


3 comments:

AZLINA said...

Berselera tengok menu masakan yg bermcm2 jenis tu. Cucur udg nampak crispy je, x share recipe kat sini?

Tentu best berpuasa di tempat sejuk kan! Selamat Berpuasa buat Harleena sekeluarga..

harleena said...

Azlina, mug mk share... Tunggu la mom sikit. Skrg ugh sibuk siap juadah nk berbuka.

SaraLily said...

Salam Harleena...terliur gak tgk cucur udang tu..klu nak share resepi tu inform le yea...kat cni smua kena wat sdiri....