klik la sini sama...

terima kasih sudi follow

terima kasih sudi follow

Sunday, September 4, 2011

Eid Mubarak in Toulouse, France pt 1

Baru lah aku berpeluang untuk masukkan gambar2 semperna hari raya aidil fitri yang telah berlalu...

Sebenarnya ketika diumumkan oleh Mufti di Malaysia berkenaan anak bulan kelihatan atau tidak, aku tertanya2 gak macamana nak tahu tentang pengumuman raya di France ni. Aku dapat tau, aku perlu bukak web page masjid di Paris untuk pengumuman raya. Ni la website nya: masjid Paris. Tapi memandangkan Ramadhan sama ajer mulanya di Malaysia, aku rasa sambutan aidil fitri pun akan jatuh pada tarikh yang sama...
Malam raya, aku dan suami ke tempat terakhir tram untuk mengambil student2 baru yang akan bermalam di rumah untuk sama2 memasak juadah Aidil Fitri keesokkan harinya. Terima kasih aku ucapkan pada Firdaus, Naim, Madi dan Nad atas kesudian kalian bermalam di rumah Ummi... heheheheh, aku kini punya ramai anak2 angkat. Alhamdulillah....
Jom kongsi gambar raya yang mana aku buat sambutan untuk student2 di sini...


lomang perantau

rendang dendeng

nasi impit ngan kuah kacang



buah hati tersayang






Pak Raja, tukang bakar sate import dari Malaysia. heheheh





alamak, gambar silau laaaa

tokey sate


Kipas Naim, jangan tak kipas...






The Ladies

the men



anak2 angkat, welcome to Mondonville..



















malam raya,

operasi masak rendang dendeng

sambil masak, sambil ber Ipad...










3 comments:

nur easy said...

bestnya bakar2 sate..;)

ramai jg ya kat sana..meriah nampaknya

shida said...

bestnyeeee meriah....

harleena said...

Nur, sekerat aje yg tinggal. Yg balik malaysia pn ramai tahun ni... Boleh lah, yg penting famili ada sekali...

Shida: meriah lah jugak especially ngan anak2 angkat...