klik la sini sama...

terima kasih sudi follow

terima kasih sudi follow

Sunday, January 2, 2011

New Year Eve in Toulouse

Malam new year aritu, kami sefamili keluar berjalan2 di town Tolouse. Orang Malaysia dh selesai menyambut Tahun baru 2011 dan tengah sedap tidur, kami pula dok meronda kat town. Macam tak ada apa2 yang istimewa pun. Tapi berderet2 nampak kereta polis dan polisnya merata2 berjaga dlm town tu. Mungkin tepat pukul 12.00 nanti ada apa2 acara kot. Kami hanya jalan2 dan tangkap gambar. Singgah kat kedai makan kepunyaan orang Indonesia. Tokeynya kalau tak silap namanya Iwan. So, kita orang dinner kat sini. Nama kedainya O'Bali.


nasi goreng
pecal
mee goreng
jemput makan


Makan malam hari ni semuanya 35 euro termasuk 6 gelas ais kosong dan 2 teko kecil teh dengan 6 cawan kecil untuk minum teh tapi sayangnya, teh herba yang tak tertelan dek tekakku ini.

Sebelum makan tu sebenarnya, kami jalan2 ke Capitole. Masih belum dapat maklumat lanjut tentang Le Capitole ni tapi khabarnya, selalu ada acara di sini. Apa lagi, masing2 pun bergambar laa cam pelancong.






























1 comments:

shida said...

mesti best....pmndangan malm dia nmpak cntik sgt.....