klik la sini sama...

terima kasih sudi follow

terima kasih sudi follow

Friday, January 13, 2012

Friday the 13th...

Tak tau nak bubuh tajuk apa dah... Hari ni, friday the 13th.... hehehehe..
Seperti biasa, seawal jam 4 aku pasti akan terjaga... Baring2 atas katil, then dalam pukul 6 aku bangun macam biasa untuk siapkan sarapan pagi. Pagi ni, aku buat jemput/cucuq kentang+udang+bawang... Then, masak nasi dan sempat masak untuk lunch sekali. Aku buat gulai sotong.

Pagi ni cuaca still sejuk tapi temp tak serendah semalam. Hari ni 1 C tapi aku dah pakai 3 lapis baju ni, still dok sejuk lagi. Heater kat hall tu memang tak cover seluruh hall aku ni.. Duduk betul2 bawah heater tu barulah terasa panas sikit. padahal aku dah set temperature ke 30C...

Ni menu untuk anak2 bawak bekal semalam. sepatutnya dalam entri semalam tapi aku tak sempat nak masukkan.  Ada request dari anak teruna aku. Katanya nak roti poket. Jadi, aku pun buat roti poket. Isi poket ni boleh ajer kalau nak bubuh amenda pun. Semalam, aku bubuh scramble egg ajer. Kalau nak bubuh tuna pun boleh, sausage pun boleh, daging burger pun boleh.. Resepi ada kat sinii: 


menggoreng roti

roti yg siap dipotong dua menjadi poket

2 comments:

Wahidah said...

rajinnya sis..mmg sediakan bekal utk anak2 hari2 sekolah yea....

harleena said...

memang boleh dikatakan hari2 buat bekal untuk anak2 sebab dia orang abis sekolah lambat.. Around 5.00 pm baru sampai rumah.