klik la sini sama...

terima kasih sudi follow

terima kasih sudi follow

Tuesday, February 15, 2011

Terima kasih

Entri ni khas buat mengucapkan terimakasih ke atas kesudian teman2 di alam maya ni yang sudi singgah ke blog aku yang tak seberapa ni.

3 hari aku tak bukak blog, banyak betul komen kat ruangan sembang aku tu. Tak sempat aku nak balas satu persatu... Kunjungan anda semua amat aku hargai....

Biasalah, hari sabtu ngan ahad selalunya jadi hari untuk anak2 mengadap internet pulak sebab hari sekolah, memang tak punya masa. Pukul 7.25 dah berangkat ke sekolah. Sampai rumah pulak kadang2 dah dekat pukul 6 petang... Makan malam then buat keje sekolah. Bila la nak ngadap lappy ni... So, weekend aku kasi peluang kat dia orang pulak.

Oh ya, hari sabtu lepas kami satu family gi tengok rumah dan siap cuci rumah. Lupa nak snap gambar la pulak. Cuaca mmg sejuk giler walaupun air cond kat hall tu aku dah bubuh temp sampai 30C. Lantai, tok sah cakaplah... Aku ngemop tak pakai selipar, siap kena marah ngan suami. Mana taknya, macam pijak atas ketul ais... Dah tu, dari tengahari aku mop lantai hall tu, sampai waktu balik pukul 7 lebih tu, lantai still basah lagi. Ni kena beli portable heater ni, kalau tak, mmg tak mandi aku duduk kat rumah tu. Sejuk woiii.....

Gambar yg sempat snap hanyalah gambar dapur.. heheheh sbb aku kat dapur time tu, masak utk lunch menu pasta kuah carbonara..
kat sini guna dapur elektrik

tengah rebus pasta

oven pun dah tersedia ada

Syakirah sempat bergambar kat Carrefour Market


Balik ngemas rumah (tak abis kemas pun), makan malam kat OBali sebab aku dah malas nak masak. Kalau rasa nak makan nasi goreng ke, soto ayam ke or even satay, bolehlah datang sini. Satu ajer yang tak best kat sini, masakannya tak pedas langsung. Even bila kita request suruh buat pedas2, dia tak boleh buat sebab katanya tak berani. Takut lain rasanya... kah kah kah... biar betul mamat ni... Lama sangat dok France kot sampai tak tau masak pedas lagi. Hanya dia bagi sambal cam sambal belacan gak laaa tapi rasanya tak ada belacan kot dalamnya.. Bolehlah tahan, ada gak rasa pedasnya. Satay pun, kuah tak pedas dan mmg tak boleh lawan tekak aku punya kuah kacang... Kureeeennng.. Just my taste opinion..

8 comments:

nur easy said...

lawanya dapur..;)

shida said...

dapu dia eltrik...best ar.....bila diaorg bg msuk umah kak ina...

harleena said...

nur easy: Alhamdulillah, lawa gak dapur tu...

Shida: Dh boleh masuk tapi perabut tak de lagi. Nak tunggu dia orang bubuh perabut dulu.. Harap2 dlm minggu ni bolehlah dapat perabut..

inaku79 said...

dapur cantik mesti byk inspirasi nk masak nanti....hehehe. Selamat pindah rumah... :)

BzzKarat™ said...

aku penah duk Cardiff dulu 3 thn, perghh mmg btul kalo dapat mkn pedas tuh mmg nikmat!~ sbb susah nak dptkan? tak tau aa skang. siap berdapur neh mesti byk bwk stok rempah neh. huhu

Yani said...

lain kali bawa sambal belacan sendiri.. tak pun sambal ikan bilis sendiri.. eheheh

harleena said...

inaku79: terima kasih... tapi entah bila la nak pindah ni.. huk3.

BzzKarat: Stok rempah kari mmg byk bawak dari Malaysia. Nasib baik cili api senang dpt kat kedai Asia. Sekali beli 2 pek. Mmg wajid ada cili api ni, kalau makan tak pedas, buat ulam ajer...

Yani: Belacan mmg ada bawak dtg tapi tak sempat buat sambal belacan lagi..

shida said...

wahhh best ar siap msknn perabut...just duduk jer.....bestttttt